Чемпіонат України з жиму лежачи 2018

17 лютого 2018 року в Коломиї розпочався черговий пауерліфтерський багатоденний марафон.
Протягом двох тижнів у ФСК «Локомотив» пройдуть три всеукраїнських змагання: Чемпіонат України з жиму лежачи, Чемпіонат України з класичного жиму лежачи, Чемпіонат України з пауерліфтингу.
Першими вийшли на поміст майстри жиму лежачи в екіпіюванні.
У стартовий день Чемпіонату України з жиму лежачи розіграли всі комплекти нагород юнаки, дівчата, юніори, юніорки і жінки у всіх вагових категоріях.
Серед юніорок не було рівних МСМК з Кам’янця-Подільського Тетяні Шлопко. Дівчина прикрасила свою перемогу в категорії до 52 кг і абсолютній першості встановленням рекорду країни серед спортсменок до 23 років – 110 кг.
Абсолютна першість серед юніорів в активі МСМК Микити Жуковського. Атлету з Києва лише в третій спробі судді зарахували вагу 275 кг. Таким чином, Микита не тільки врятувався від нульової оцінки, а й зібрав цілий врожай нагород: «золото» Чемпіонату України серед юніорів у категорії до 105 кг і кубок абсолютного чемпіона України у своїй віковій групі.
Захоплююче розвивалися події в змаганнях жінок.
У найлегшій категорії – до 47 кг Ірина Шкарапута з Немирова в перших двох підходах підкорила 80 і 90 кг. У третьому, віце-чемпіонка світу серед юніорок 2017 року, вирішила замахнутися на рекорд України – 102,5 кг. Але рекордна вага не підкорилася спортсменці.

Вихованка заслуженого тренера України Олега Хом’яка – Оксана Приходько виступаючи в категорії до 52 кг зуміла здолати штангу вагою 112,5 кг. Даний результат приніс спортсменці з Дніпра золоту медаль чемпіонату країни і третє місце в «абсолютці».

З нетерпінням любителі пауерліфтингу чекали виступу в категорії до 72 кг найбільш титулованою учасниці чемпіонату України – Тетяни Мельник – заслуженого майстра спорту України, срібної призерки Всесвітніх ігор з пауерліфтингу 2013 і 2017 років, багаторазової призерки чемпіонатів світу з пауерліфтингу, чемпіонки світу з жиму лежачи 2013 і 2017 років, рекордсменки світу у ваговій категорії до 72 кг (178,5 кг).
Чергову перемогу в національному чемпіонаті Тетяні приніс жим в 150 кіло. В абсолютній першості за формулою Вілкса представниця Кам’янця-Подільського поступилася мізер в змаганні за перше місце Тетяні Білоусовій з Чернівців. Віце-чемпіонка світу та Європи 2017 року з жиму лежачи Тетяна Білоусова на коломийському помості зуміла підкорити 185 кг і зробила золотий дубль, здобувши перемогу в суперважкій ваговій категорії – +84 кг і абсолютній першості.

18 лютого 2018 року, у другий день змагань, стали відомі імена всіх чемпіонів країни з жиму лежачи серед чоловіків та ветеранів.
Всього в змаганнях ветеранів на помості ФСК «Локомотив» взяли участь одинадцять спортсменів: десять чоловіків і одна жінка.
У дивізіоні «Мастерс 3» у ваговій категорії до 52 кг Світлана Кравченко вижала 50 кг і відвезла в Бахмут золоту медаль.
Серед чоловіків-ветеранів виділимо двох спортсменів: Олександра Чернишова з Харкова і сумчанина Володимира Бакляка. Володимир відзначився жимом в 192,5 кг і став володарем золота категорії 83 кг і кращим за формулою Вілкса серед ветеранів першої вікової групи.
Олександр Чернишов зміг підкорити 170 кг виступаючи у ваговій категорії до 74 кг.
Харків’янин став найкращим в категорії і абсолютному заліку серед майстрів другої групи.

У жимових баталіях чоловіків яскравим вийшов виступ Андрія Балєнкова. МСМК, який виступає за столичну команду, захистив титул чемпіона України в категорії до 74 кг і відзначився встановленням рекорду України – 233 кг!

Початкового підходу вистачило спортсмену з Донецької області – Костянтину Мусієнку, щоб стати чемпіоном України-2018 в категорії до 83 кг і встановити національний рекорд. Костянтин вижав в першій спробі 275,5 кг і відмовився від наступних підходів.

У категорії спортсменів, чия вага не перевищує 93 кг розподіл призових місць в чемпіонаті України-2018 відбувся за сценарієм 2017 року.

«Бронзу» зразка 2018 року Богдану Шендеровичу з Бородянки приніс жим в 265 кг.
Віце-чемпіоном України став другий раз поспіль вихованець заслуженого тренера Україна Фелікса Колтакова – 19-річний Артур Зальотов. До торішніх 265 кг глухівчанин додав 25 кіло. Результат чинного чемпіона світу та Європи серед юніорів – 290 кг – тепер новий рекорд України серед спортсменів до 23 років.
Чергове золото до своєї величезної колекції спортивних нагород додасть заслужений майстер спорту Андрій Кримов. У першій спробі абсолютний чемпіон світу, багаторазовий чемпіон Європи з жиму лежачи впевнено підкорив 305 кг. У другий і третій спробах Андрій намагався встановити рекорд України – 315,5 кг. Але не все задумане вийшло, тому Андрій Кримов залишив рішення цього завдання на найближчі змагання.

340 кг – це новий рекорд України у ваговій категорії до 105 кг, який
належить з 18 лютого учневі легендарного Віктора Налейкіна – Володимиру Беттяру.
Цей феноменальний результат приніс киянину перемогу в категорії до 105 кг і абсолютний тріумф за формулою Вілкса.
До останнього підходу «рубалися» на помості за чемпіонство в категорії до 120 кг Михайло Шаповалов з Луганської області і спортсмен з Києва Юрій Ковальчук.
Жим 317,5 кг повернув, втрачений кілька років тому, титул найсильнішого жимовика України в категорії до 120 кг Юрію Ковальчуку. А чемпіон України 2016 і 2017 років в даній ваговій категорії Михайло Шаповалов вижав 315 кг і цей результат має срібний відтінок.

Трійка призерів абсолютної першості за формулою Вілкса на Чемпіонаті України з жиму лежачи серед чоловіків виглядає наступним чином:
1. Володимир Беттяр
2. Андрій Кримов
3. Костянтин Мусієнко

М.В. Колтаков

Обсуждение в настоящее время закрыто, но вы можете послать trackback с Вашего собственного сайта.

Комментарии закрыты.