Чемпіонат світу з класичного жиму лежачи 2018

Завершився чемпіонат світу з класичного жиму лежачи, який проходив з 14-19 травня у місті Ванта, Фінляндія.
Заключний день виявився надзвичайно багатим на рекорди та запеклу боротьбу у кожній ваговій категорії!
У першому потоці сьогодні змагались жінки вагових категорій до 72, 84, та понад 84 кг.
Воробйова Ірина з Луцька, виступаючи сьогодні на своєму першому чемпіонаті світу, посіла сьому сходинку, показавши кращий особистий результат- 105кг, вагова категорія до 72кг (Тренер- О.В. Хом‘як).
Заслужений майстер спорту Інна Оробець з Коломиї, яка тижнем раніше стала срібною призеркою чемпіонату Європи з пауерліфтингу, що проходив у Чехії, сьогодні показавши результат у 122,5 кг зайняла четверте місце в категорії понад 84 кг (Тренер- В.Д. Оробець).
На жаль, так і не відновившись повністю після травми, Білоусова Тетяна не змогла впоратись з початковою вагою і закінчила змагання з нульовою оцінкою (Тренери: С.А. Ізосімов, І.Л. Ізосімова).
Серед чоловіків першим вступив у боротьбу Ігор Гаращенко з Харкова. Два тижні тому спортсмен став бронзовим призером чемпіонату світу з жиму лежачи, який проходив у ПАР. Сьогодні ж у атлета лише 6 місце у ваговій категорії до 59 кг з результатом 145 кг (Тренер- В.Ю. Джим).
Шкода, але така мала різниця між світовими першостями не дає змоги атлетам на повноцінну підготовку та відновлення.
Харків’янин Цатурян Володимир, чітко відпрацював на всі три спроби і з результатом у 195 кг став срібним призером чемпіонату світу у ваговій категорії до 74 кг, поступившись лише найтитулованішому світовому майстру жиму з Японії Даікі Кодамі (Тренери: Є.О. Галіцин, М.В. Сафонов).
Категорію до 83 кг представляло одразу два атлети з України: Шляхта Олександр з Ужгорода (Тренер- А.А. Федорішко) та Маліков Валентин з м. Кам‘янське (Тренер- С.А. Ізосімов). Посіли спортсмени відповідно шосте та восьме місце з результатами 195 кг у Олександра та 192,5 кг у Валентина. А щоб передати боротьбу у категорії та на чемпіонаті вцілому варто сказати, для прикладу, що перше місце посів атлет з Японії зі світовим рекордом- 211,5 кг, а 15те місце у цій категорії- 180 кг.
Пархоменко Сергій з м. Кремінна приніс до нашої скарбнички ще одну срібну нагороду чемпіонату! У ваговій категорії до 105 кг Сергій у третій спробі здолав рекордну вагу- 238 кг, яка являлась рекордом Світу, але лише рівно одну хвилину, доки атлет з Монголії не перевищив цей здобуток, витиснувши 242,5 кг. Та рекорд Європи відповідно залишився за нашим спортсменом (Тренер- О.В. Дубовой).
І останнім з українців на поміст чемпіонату світу виходив Єзик Костянтин з Харкова. 5 місце та результат- 222,5 кг. (Тренер- О.В. Чернишов).
У підсумку і чоловіча і жіноча збірні посіли шосте місце у командному заліку з однаковою кількістю балів- 34.
Вітаємо спортсменів та тренерів і знаємо, що ви завжди прагнитимете бути кращими, а скарбниця збірної лише поповнюватиметься!

Обсуждение в настоящее время закрыто, но вы можете послать trackback с Вашего собственного сайта.

Комментарии закрыты.